11. April 2023.

GALA KONCERT BALETA MLADIH

GALA KONCERT BALETA MLADIH

 

Na sceni Teatra Vuk u sredu 19. aprila s početkom u 20 časova, Balet mladih će izvesti tradicionalni Gala koncert članova ove kompanije. U okviru programa koji su osmislili i pripremili profesori Instituta za umetničku igru Milica Bezmarević i Doc. Mila Stijak uz asistenciju Jovice Begojeva prvaka baleta Narodnog pozorišta i predavača Duetne igre i uz pomoć korepetitorke kompanije Prof. Ane Spremić, publika će imati priliku da pogleda odlomke nekih od najpoznatijih klasičnih baleta, retko ili po prvi put izvedenih kod nas.

Na programu su varijacije i odlomci iz baleta: Faraonova kći Čezare Punjija, Bajadera Ludviga Minkusa, Don Kihot Ludviga Minkusa, Konjić Grbonjić Rodiona Ščedrina, Esmeralda Čezare Punjija, Rajmonda Aleksandra Glazunova, i drugi biseri klasičnog baleta.

U Gala koncertu učestvuje preko dvadeset članova kompanije Balet mladih koji su redovni učenici osnovne i srednje baletske škole: Manojlović Tea, Marin Andrijana, Marković Manja, Prodanović Lana, Vuković Lara, Stamenković Dunja, Teslić Ana, Medaković Dea, Jović Mila, Vujnović Anastasija, Nikčević Anastasija, Savković Nikolina, Nedović Nađa, Stanić Filip, Bošković Sonja, Đeković Ana, Svorcan Ana, Đorđević Jana, Emma Keyes, Arsenović Natalija i Nikolić Stefan, kao i studenti II godine Instituta za umetničku igru: Stepanović Una i Sekulić Vladimir.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije. Kompaniju vode prva solistkinja baleta Narodnog pozorišta Milica Bezmarević, Mila Stijak i Ana Spremić, profesorke Instituta za umetničku igru u saradnji sa gostujućim pedagozima te institucije.

Ulaznice za Gala koncert možete kupiti po ceni od 1000 din na biletarnici Teatra Vuk.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.