04. October 2021.

Drugi način komunikacije

Drugi način komunikacije

 

Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović predstaviće svoj rad u okviru međunarodnog projekta Drugi način komunikacije autorke dr Isidore Fićović, koji je selektovan u konkurenciji od 42 umetnička projekta iz Srbije. Projekat uključuje pet umetnika iz Beograda i Berlina, koji će radovima i dijalogom razmatrati čovekov odnos prema telu kao njegovoj najneposrednijoj prirodi.

„Sreća je u konekciji i saosećanju sa drugima, kao izvoru nade, empatije, odgovornosti i autentičnosti. Prava svrha umetnosti je u saopštavanju osećanja. Globalno iskustvo Covid-19 pandemije prouzrokovalo je promene u načinu funkcionisanja društva: rad od kuće, online nastave, sastanci na različitim internet platfromama, pa je uspostavljanje međuljudskih odnosa kao drugi načini komunikacije izazov. Projekat uključuje umetnike iz Beograda i Berlina, koji će svojim radovima i dijalogom razmatrati čovekov odnos prema telu, kao njegovoj najneposrednijoj prirodi, a taj odnos govori o čovekovom odnosu prema prirodi. Razvoj čula i ekološke svesti unapređuje životnu sredinu, ali i ima za cilj uspostavljanje empatičnih međuljudskih odnosa, društvenosti i kulture. Jezik savremene umetnosti je polje preispitivanja drugih načina komunikacije sa upotrebom različitih ljudskih čula, taktilnost, manuelni rad, telesno gestualno slobodno kretanje u prostoru, prevazilaženja limitiranog gesta tipkanja po ekranu mobilnog telefona i kompjuterskoj tastaturi, gde je razgovor sa drugima ograničen na čulo vida i sluha“, naveli su članovi organizacionog tima projekta u Beogradu, koji čine: Isidora Fićović (autor), Ivana Vidić (koordinator) i Pavle Knežević (PR).

Projekat obuhvata više faza: otvoreni poziv, produkciju umetničkih radova, onlajn platformu sa prezentacijom radova / izložbu i Zoom sastanak.

Projekat je podržan od Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Partner na projektu iz Berlina je Apartment Project.

Više o projektu možete pogledati OVDE.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.