12. October 2021.

Dom kulture u Gračanici: Počela sa radom škola baleta

Dom kulture u Gračanici: Počela sa radom škola baleta

 

Škola baleta pri Domu kulture u Gračanici ponovo je počela sa radom, a prvi su časovi održani ovog vikenda.

Škola ove godine nastavlja sa radom kako je to bilo i pre pojave koronavirusa. Svakog vikenda trideset devojčica raspoređenih u tri starosne grupe uvežbavaće korake na vrhovima prstiju uz pomoć baletskog pedagoga Une Stepanović.

„Baleta smo se uželeli i mi i deca i roditelju što se da i videti po broju polaznika. Raduje činjenica što je interesovanje i dalje veliko pa, evo nastavljamo druženje i u ovoj sezoni sa našim balerinama i nastavljamo uspešnu saradnju sa Institutom za umetničku igru u Beogradu“, kaže za Riznicu Snežana Petrović, koordinatorka škole baleta Doma kulture u Gračanici.

Budući da je i u ostalim sredinama interesovanje za balet veliko u planu je ponovno pokretanje škole i u Šilovu u tamošnjem kulturnom centru.

Kako poručuju iz gračaničkog Doma kulture sa ovim se neće stati već je u planu i nešto više.

„Škola baleta nam je pokazala da imamo talentovanu decu koja žele da uče i napreduju. Imamo i bezrezervnu podršku roditelja za pokretanje inicijative za otvaranje odeljenja niže baletske škole u Gračanici. Uz pomoć naših prijatelja sa Instituta za umetničku igru u Beogradu verujem da to neće biti nemoguće“, kaže Petrovićeva.

Škola baleta u Gračanici počela je sa radom 2017. godine. Povodom svetskog dana igre, a za izuzetan doprinos na popularizaciji baleta, godinu dana kasnije, dodeljena joj je nagrada Terpsihora. Na Međunarodnoj olimpijadi za muziku i ples centralnog Balkana u Beogradu školi baleta su dodeljene dve medalje i Gran pri.

Preuzeto sa sajta RIZNICA

Tekst napisao: I. Miljković

Fotografija RIZNICA

This site is registered on wpml.org as a development site.