31. January 2022.

DIPLOMSKA PREDSTAVA BOBANA KOSTIĆA

DIPLOMSKA PREDSTAVA BOBANA KOSTIĆA

 

Diplomska predstava Tren studenta treće godine odsek Scenska narodna igra i muzika Bobana Kostića premijerno će biti izvedena 6. februara u pozorišnoj Sali Sportsko kulturnog centra Obrenovac s početkom u 19.00 časova.

Obrenovačka publika će imati priliku da se upozna sa radovima inspirisanim narodnom igrom, muzikom i tradicijom, koje će kroz različite koreografske forme predstaviti Boban Kostić.

Program prate i vokalno instrumentalne numere koje će publici približiti izvornu muziku prostora Republike Srbije. Rad koji je će biti prikazan kroz sižetnu koreografsku formu, inspirisan je ruskom narodnom pričom Deda i repa. Autor oživljava likove ove globalno popularne priče prikazujući njihove karaktere kroz pokret i muziku, a kompaktnost donosi šarenolikim kostimima i potpunim razvijanjem dramskog sadržaja kroz igru.

Pored ruske priče, na sceni će biti izveden zaboravljeni vlaški ritual iz sela Duboka, u kom žena poznatija kao rusaljka pada u zanos, odnosno trans, iz kog se u realni svet vraća putem prastare tradicije, obrednog kola i igre. Obradom i prilagođavanjem običaja sceni, nastala je koreografija Aša b’la Rusalja.

Ulaz za publiku je besplatan a za sve informacije rezervacije karata pozovite 060 11 30 314.

Fotografije / Nemanja Maraš

This site is registered on wpml.org as a development site.