18. October 2022.

BOSIFEST 2022

BOSIFEST 2022

 

Trinaesti Beogradski Internacionalni Filmski  Festival  Osoba Sa  Invaliditetom – BOSIFEST 2022. koji se ove godine održava pod sloganom Nevidljive linije svečano je otvoren u ponedeljak 17.10.2022.u 18.00h u Jugoslovenskoj kinoteci.

Program je otvorila koreografija Essence profesora Ognjena Vučinića sa Instituta za umetničku igru u izvođenju Jovane Grujić, studentkinje I godine Master studija Umetnička igra na Institutu za umetničku igru.

Na BOSIFEST-u 2022 biće prikazani dokumentarni filmovi koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su autori osobe sa invaliditetom.

Selektor festivala je filmski kritičar Miroljub Stojanović, a članovi žirija su: reditelj Janko Baljak, rediteljka Marija Stojnić i reditelj Dejan Petrović.
Selektor Miroljub Stojanović odabrao je 16 filmova iz Evrope, SAD-a, Kanade ,zemalja iz okruženja koji će biti prikazani tokom 3 dana festivala.
Prateći program Festivala čine kreativne radionice, paneli, muzički performansi.

Festival se održava od 17. do 19. oktobra 2022. godine u Jugoslovenskoj kinoteci, Uzun Mirkova 1.

Svečana ceremonija zatvaranja festivala i dodela nagrada je 19.10.2022.u 18.00h. Na svečanoj dodeli nagrada, žiri će dodeliti Grand Prix Festivala za najbolji film, nagradu za najbolju režiju i scenario,kao i specijalne nagrade. Tom prilikom će Institutu za umetničku igru biti uručena zahvalnica za doprinos u realizaciji festivala.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.