15. January 2024.

BORNA BABIĆ

Borna Babić, hrvatski igrač, koreograf i pedagog sa sedištem u Briselu, održaće gostujuća predavanja savremene igre na Institutu za umetničku igru od 15. do 19. januara 2024. godine.

Nakon studija na Codarts u Rotterdamu (2018) sarađivao je sa Marinom Mascarell i kompanijom Club Guy & Roni. Trenutno radi sa Olivijeom de Sagazanom kao izvođač u La Messe de l’Ane, a od 2019. godine je član kompanije Ultima Vez/Vim Vandekeibus. Sa ovom kompanijom nastupa u predstavama Die Bakchen, Traces, Hands don’t touch iourprecious Me i Raštrkana sećanja.

Uradio je koreografiju za film Kraj se ne vidi (2021) za Skapino balet Roterdam, a iste godine koreografiše svoju prvu celovečernju predstavu Okvir”/Okvir za Zagrebačku plesnu kompaniju.

Njegov samostalni rad AMAE (2022), nastao u saradnji sa Elianom Stragapede, osvojio je prvo mesto na Međunarodnom koreografskom takmičenju u Kopenhagenu i nagradama produkcije Holandskog plesnog teatra i Holstebro Dansekompagni. Na Međunarodnom koreografskom takmičenju u Roterdamu 2023. godine osvojio je prestižnu nagradu Partner Awards Codarts i Dansateliers.

Negujući svoju strast prema pedagogiji, održava radionice širom Evrope iz oblasti savremene igre, partnerske kompozicije i improvizacije, kao i Ultima Vez repertoara.

Od 2022. godine poseduje sertifikat za nastavnika kontratehnike.

 

Fotografija David Kalwar

This site is registered on wpml.org as a development site.