09. February 2022.

BEOGRADSKA PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE MOŽIČEK

BEOGRADSKA PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE MOŽIČEK

 

U čast obeležavanja Slovenskog kulturnog praznika 8. februara na sceni Malog pozorišta Duško Radović premijerno je izvedena plesna predstava za decu i odrasle Možiček slovenačkog kompozitora Josipa Ipavca u koreografijama Gjergj Pervazija i Prof. Aleksandra Ilića.

Plesna predstava Možiček koja se sastoji iz dva koreografska dela, premijerno je izvedena u čast obeležavanja 100 godišnjice smrti kompozitora Ipavca 27. decembra prošle godine u Slovenskom ljudskom pozorištu Celje (Slovenija). Prvi deo predstave RE:start uradio je Gjergj Pervazi, a drugi deo predstave Možiček Aleksandar Ilić.

Predstavu su izveli igrači Međunarodne plesne platforme Balkan Dance Project Mojca Majcen i Patricija Crnkovič iz Slovenije, Branko Mitrović iz Bosne i Hercegovine, Jakša Filipovac iz Srbije i muzičari Ana Semić Bursać – klavir, Uroš Bičanin – violina, Zoran Bičanin – violina, Miha Firšt – kontrabas.

Autorski tim je sastavljen iz Slovenije i Srbije dramaturgija Nuša Komplet Peperko, scenografija Matija Kovač, kostim Aleksandra Karović, svetlo Aleksander Plut ovog puta urađeno uz podršku dizajnera svetla iz našeg pozorišta.

Predstava je nastala u produkciji Balkan Dance Project u koprodukciji Hiše Kulture Celje, Festivala Velenje i Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije, a gostovanje u Beogradu je realizovanu uz podršku Ambasade Republike Slovenije u Beogradu i Malog pozorišta Duško Radović.

 

Fotografija Belkisa Beka Abdulovic.

This site is registered on wpml.org as a development site.