09. September 2021.

Audicije za Balet mladih

Institut za umetničku igru iz Beograda će organizovati dve audicije za kompaniju Balet mladih koje će se realizovati 15.09.2021. i 16.10.2021. godine u 19.00 časova na Institutu za umetničku igru, ul. Bulevaru vojvode Mišića br. 43. u baletskoj sali 307.

Za audiciju se mogu prijaviti svi zainteresovani učenici baletskih škola (najmanje završen 1. razred osnovne baletske škole), plesnih studija (ne mlađi od 12 godina), učenici ostalih razreda baletskih škola i diplomirani baletski igrači.
Balet mladih podrazumeva rad sa vrhunskim pedagozima klasičnog baleta, repertoara klasičnog baleta i duetne igre i realizuje se tri puta nedeljno u popodnevnim časovima u (baletskoj sali) Instituta za umetničku igru.
Raspored proba kompanije Balet mladih biće usklađen s radom baletskih škola.
Program vode: Gostujuća profesorka na Institutu za umetničku igru Amalia Mindrutiu; Milica Bezmarević, Prva solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i Mila Stijak, saradnik u nastavi na Institututu za umetničku igru. Korepetitor kompanije je Ana Spremić MA, Profesor na Institutu za umetničku igru.
Kompanija Balet mladih planira redovan repertoarski program koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta i celovečernjih baletskih predstava u izvornim koreografijama klasičnog nasleđa koja će u originalu prenositi balet majstor Amalia Mindrutiu. Rad u baletu mladih takođe je usmeren na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.
Kompanija će svoje nastupe realizovati na scenama Teatra Vuk, Malog pozorišta Duško Radović, i eksperimentalnoj sceni Instituta za umetničku igru, a planirani su nastupi na takmičenjima i festivalima u zemlji i regionu.
Mesečna kotizacija za pohađenje programa Balet mladih iznosi 6.000,00 RSD
Audicija za Balet mladih je besplatna.

Za više informacija pozovite ☎ 011 41 40 421 svakog radnog dana od 9.00 do 17.00.
Prijave su otvorene do 14. septembra i 14. oktobra 2021. do 14.00h i šalju se na mail: mila.stijak@iui.rs s naznakom Balet mladih.

Prijava treba da sadrži:
Ime i prezime;
Datum rođenja;
Škola koju pohađa učenik;
Mobilni telefon i mail (lični ili od roditelja).

This site is registered on wpml.org as a development site.