26. October 2023.

AUDICIJA ZA PRIJEM BALERINA I BALETSKIH IGRAČA

AUDICIJA ZA PRIJEM BALERINA I BALETSKIH IGRAČA

 

Muzički Centar Crne Gore raspisuje audiciju za prijem balerina i baletskih igrača. Audicija će biti održana u subotu, 18. novembra u Baletskoj sali Muzičkog centra Crne Gore sa početkom u 11 časova.

Baletski ansambl od oktobra ove godine je postao sastavni deo Muzičkog centra Crne Gore, i na taj način je završen proces koji je započeo pre dve godine novi menadžent MCCG, sa željom da se osnuje profesionalni baletski ansambl u Crnoj Gori, istakla je poslovna direktorka te institucije – Isidora Damjanović.

Održavanjem audicije i prijem novih članova u ansambl, započinje i formalno rad Ansambla baleta Crne Gore, istakao je srpski koreograf Aleksandar Ilić, koji je sa ovim ansamblom izveo i prvu plesnu predstavu Tre Sorelle 20. maja prošle godine, nastalu na motivima tradicionalne priče o legendi tri sestre, a čija se adaptacija očekuje početkom sledeće godine.

Audicija podrazumeva: exercises kod štapa, na sredini, allegro i exercises na prstima uključujući varijaciju po izboru na zahtev komisije.

 

Potrebno je priložiti sledeća dokumenta:

 

Dokumentaciju dostaviti u Muzički centar Crne Gore (III sprat, pravna služba) ili slati na email: andreja.sokić@mccg.me

Strani državljani koji nisu u mogućnosti da prisustvuju audiciji mogu da pošalju video materijal koji će ocenjivati audiciona komisija. Video materijal treba da sadrži snimak akademskog klasa i varijacije uz prateću dokumentaciju.

 

Rok za podnošenje prijava je do 10. novembra 2023. godine.

 

Rezultati će biti objavljeni na sajtu Muzičkog Centra Crne Gore 20. novembra 2023. godine.

 

(Fotografija „Tre Sorelle“  Dejan Kalezić)

This site is registered on wpml.org as a development site.