09. November 2022.

AKADEMSKI FOLKLORNI ANSAMBL INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU VRŠI UPIS

AKADEMSKI FOLKLORNI ANSAMBL INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU VRŠI UPIS

 

Akademski folklorni ansambl Instituta za umetničku igru tokom meseca novembra vrši upis polaznika u sledeće sekcije:

  1. Izvođački ansambl
  2. Škola folklora
  3. Škola muzike

Javite nam se na brojeve telefona 065/44-70-1-70; 011/41-40-42-1 ili nas posetite na adresi Bulevar vojvode Mišića 43.

IZVOĐAČKI ANSAMBL
Izvođački ansambl je suštinski, esencijalni deo svakog kulturno – umetničkog društva. Cilj ansambla je da svojim radom sačuva tradiciju srpskog naroda i njegovo nematerijalno kulturno nasleđe, kao i da ih predstavi dostojno u zemlji i u inostranstvu. Prema svom kvalitetu i ugledu koji uživa u folklornom svetu Beograda, Srbije, kao i u inostranstvu, Izvođački ansambli su oduvek bili pokretačka snaga kulturno – umetničkih društava. Okosnicu ansambla čine srednjoškolci, uspešni studenti beogradskih fakulteta, prosvetni radnici, ekonomisti, pravnici, odrasli sa igračkim iskustvom. Pripremljene koreografije su spremne za celovečernje programe sačinjene od vrlo atraktivnih igara i pesama iz svih krajeva Srbije. Skladnost pokreta, poletnost, masovnost, uvežbanost, redovnost, predanost, želja i vrhunska igračka tehnika, biće osnovna obeležja pomenutog ansambla. Kroz ovu sekciju vršiće se afirmacija studenata kroz koreografska dela, kao i afirmacija samog ansambla koji će ta dela izvoditi na koncertima širom zemlje i inostranstva. Želite da se ponovo vratite folkloru nakon niza propuštenih godina?! Aktivan ste igrač, a imate potrebu za novim okruženjem, novim igrama i pesmama?! Težnja ka profesionalizmu ne mora više biti Vaš san. Pridružite nam se!

ŠKOLA FOLKLORA
Narodne igre imaju izuzetan značaj za adekvatan razvoj motoričkih i psihofizičkih sposobnosti dece mlađeg i starijeg uzrasta. Podstiču individualno i grupno kreativno izražavanje, pojačavaju takmičarski duh i osećaj pripadnosti grupi. Razvoj dečijeg folklornog stvaralaštva i afirmacija srspkog folklora kod mladih naraštaja su primarni ciljevi ove sekcije. U odnosu na starost upisane dece formiraćemo sledeće grupe:
– mlađa grupa (4 i 5 godina),
– srednja grupa (6 i 7 godina),
– starija grupa (8 do 10 godina),
– mešovita grupa (od 5. do 8. razreda).
Dečiji i omladinski ansambli bi bili formirani nakon određenog perioda tokom kog bi se utvrdile igračke sposobnosti dece koja se već u ovoj dobi bave narodnom igrom.
Studenti master programa Instituta koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa decom bi na stručan i zabavan način uvodili decu koja se prvi put susreću sa folklorom u svet srpske tradicije. Mališani bi kroz igru i druženje pospešivali svoje društvene sposobnosti. Kultura, vaspitanje i zdravlje Vaše dece su nam na prvom mestu. Dobrodošli!

ŠKOLA MUZIKE
Vaše dete ima od 7 do 15 godina?! Svira odeđeni instrument, možda pohađa muzičku školu? Mi mu možemo pomoći da savlada narodnu muziku kroz izvođenje narodnih pesama, dečijih pesama u narodnom duhu, melodija za koreografije narodnih igara, a kasnije i aranžmanskih složenijih muzičkih dela. Harmonika, violina, kontrabas, gitara, bas gitara, violončelo, frula, klarinet, saksofon, tapan… su instrumenti koji su zastupljeni u narodnim orkestrima. Kroz postepeni rad sa etnomuzikolozima, muzičarima i profesorima sa Instituta Vaše dete će biti uvedeno u svet srpskog folklora. Pridružite nam se da nastupamo zajedno!

 

This site is registered on wpml.org as a development site.