01. June 2023.

AKADEMSKI FOLKLORNI ANSAMBL GOSTOVAO U IZMIRU

AKADEMSKI FOLKLORNI ANSAMBL GOSTOVAO U IZMIRU

 

Članovi Akademskog folklornog ansambla Instituta za umetničku igru, pevačka grupa Đurđe i omladinski orkestar KUD-a Svetozar Marković iz Novog Sada učestvovali su na internacionalnom festivalu folklora pod nazivom Mandarin Flower Festival of Arts u Izmiru, (Turska) od 21. do 25. maja ove godine. Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Ove tri sekcije su se predstavile publici Menderesa i Izmira divertismanom Sude mi je vedro nebo i igrom sa običajem Dubočka Rusalja. Već tokom prvog nastupa predstavnici Srbije su osvojili simpatije drugih zemalja učesnica, publike, gradonačelnika i organizatora festivala. Pored diplome o učešću naši igrači su dobili nagradu za najbolji performans i nagradu za najbolju pevačku grupu.

Nakon predstavljanja Srbije ansamblu je uručen poziv za učešće u Izmiru i sledeće godine, a pozivu se se pridružile Letonija, Ukrajina, Bugarska i Gruzija.

Tokom šestodnevnog boravka u Turskoj, pored koncerata članovi Akademskog folklornog ansambla su posetili grad Izmir, Istanbul, kuću Device Marije i krstarili morem.

Alademski folklorni ansambla osnovan je prošle godine u okviru Instituta za umetničku igru pod vođstvom Bobana Kostića studenta master studija Instituta za umetničku igru.

 

Fotografija arhiva Akademski folklorni ansambl Instituta za umetničku igru.

This site is registered on wpml.org as a development site.