Vesti
IZVEDENA PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE MOŽIČEK

Na sceni Doma kulture u Velenju (Slovenija) u četvrtak 2. decembra premijerno je izvedena plesna predstava Možiček Josipa Ipavca u koreografijama profesora Aleksandra Ilića iz Srbije i Gjergji Pervazija iz Albanije, a u izvođenju igrača Balkan Dance projekta Mojce Majcen i Patricije Crnkovič iz Slovenije, Branka Mitrovića iz Bosne i Hercegovine i Jakše Filipovca iz Srbije.

Saznaj više 03.12.2021.
PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE MOŽIČEK U SLOVENIJI

Na sceni Festivala Velenje (Slovenija) u četvrtak 2. decembra će premijerno biti izvedena plesna predstava Možiček.

Saznaj više 01.12.2021.
IZVEDEN SPEKTAKULARNI  GALA KONCERT BALETA MLADIH

 Na Velikoj sceni Doma kulture studentski grad u Beogradu u subotu 27. novembra je premijerno je prikazan Baletski Gala koncert u koreografiji Balet majstora i koreografkinje Amalie Mindrutiu gostujuće profesorke iz Rumunije a u izvođenju kompanije Balet mladih Instituta za umetničku igru.

Saznaj više 28.11.2021.
GALA KONCERT KOMPANIJE BALET MLADIH

Gala koncert klasičnog baleta u koreografiji Balet majstora Amalie Mindrutiu (Rumunija) a u izvođenju kompanije Balet mladih premijerno će biti izveden večeras 27. novembra na Velikoj sceni Doma kulture studentski grad s početkom u 20.00 časova.

Saznaj više 27.11.2021.
64.74

24. novembra 2021. u 19.00h u maloj sali Doma kulture Studentski grad, premijerno je prikazan film 64.74, (žanr psihološki triler), autorke Katarine Stojković, koji je ujedno i njen master rad na Institutu za umetničku igru pod mentorstvom Prof. dr Miomira Petrovića.

Saznaj više 25.11.2021.
PROFESOR DR MIOMIR PETROVIĆ UČESTVUJE NA NAUČNOM SIMPOZIJUMU

Prof. dr Miomir Petrović, redovni profesor na Institutu za umetničku igru učestvuje na naučnom simpozijumu Dragoslav Srejović i interdisciplinarnost u organizaciji Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, koji će se održati u Kragujevcu, 29. novembra tekuće godine. Profesor Petrović izlagaće rad pod nazivom Modifikacija i transmutacija mita o Orestu u avangardnim dramskim tekstovima.

Saznaj više 23.11.2021.
IGRA S MITOM

Plesna predstava po motivima knjige Josip i njegova braća Tomasa Mana izvedena je sinoć na sceni Doma kulture Studentski grad i propraćena uz stajaće ovacije publike.

Saznaj više 23.11.2021.
PLESNA PREDSTAVA SHELTER VEČERAS U SLOVENIJI

Plesna predstava Shelter u izvođenju Instituta za umetničku igru koreografa Kristofa Beranžea i Žonatana Pranlas-Deskura (Francuska) će biti izvedena večeras 19. novembra s početkom 19.30 časova na sceni Plesnog foruma Celje (Slovenija) u organizaciji Hiše kulture Celje, čime se završava regionalna turneja ovog projekta, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i međunarodne platforme Teatroskop Francuskog Instituta u Srbiji.

Saznaj više 19.11.2021.
1/19