Programi

Master akademske studije (diplomske akademske studije). Master program je namenjen svim ambicioznim diplomcima koji su zainteresovani za produbljivanje znanja iz polja umetničke igre, koreografije, pedagogije i produkcije, kao i već ostvarenim profesionalcima koji žele da unaprede svoja znanja i veštine i postignu još bolje rezultate kako na ličnom tako i na poslovnom planu.

Na Institutu se realizuju dva master programa: Umetnička igra i Master studije plesnog performansa Transition Dance Company.

Umetnička igra – Dramske i audiovizuelne umetnosti

Smerovi:

  • Umetnička igra – Klasični balet;
  • Umetnička igra – Savremena igra;
  • Umetnička igra – Koreografija;
  • Umetnička igra – Baletska pedagogija.

Program diplomskih studija traje dve godine, odnosno četiri semestra i sastoji se od šesnaest predmeta (obavezni i izborni) koji predstavljaju balans između akademsko obrazovnih, naučno stručnih, stručno aplikativnih i teoretsko metodoloških predmeta. Obavezni predmeti doprinose opštoj stručnosti kandidata dok izborni omogućuju studentima da se dodatno specijalizuju za odabrane smerove kako bi stekli svrsishodno praktično i tržišno upotrebljivo znanje i veštine. Kao sastavni deo master programa, svaki student izrađuje Master rad, koji je rezultat kombinovanja teorije i prakse i koji student sa svojim izabranim mentorom izrađuje tokom celokupnog trajanja programa. Nakon odbrane Master rada student stiče 120 ESPB bodova i zvanje Master dramski i audiovizuelni umetnik – Umetnička igra.

Pogledajte informacije o upisu na master studije.

Prijavite se odmah na master studije!