Opšte informacije

Institut za umetničku igru je organizaciona jedinica Fakulteta za inženjerski menadžment na kojoj se izvodi nastava studijskih programa u polju umetnosti. Institut je osnovala grupa svetski priznatih umetnika, koji su sticali svoja zvanja na poznatim svetskim Univerzitetima u Evropi i Sjedinjenim američkim državama zajedno sa renomiranim umetnicima iz Srbije, kako bi preneli najsavremenije metode budućim generacijama u Beogradu.

Pored toga sto su studijski programi akreditovani, programe priznaje i Profesionalno udruženje baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije.

Strategija

Strategija Instituta za umetničku igru je da obrazuje najkvalitetnije kadrove koji su jasno prepoznatljivi po umetničkom talentu i iznalaženju kreativnih rešenja za izazove koje savremena umetnička platforma pred njih postavlja.

Lokacija

Institut za umetničku igru je smešten u Bulevaru vojvode Mišića 43 u blizini samog centra Beograda. Spektakularno zdanje i jedan od retkih primera arhitektonskog modernizma sagrađeno 1926, a renovirano 2012. godine pruža savršenu akademsku atmosferu.

Tim Fakulteta

Ljudski resursi Instituta predstavljaju kapital koji obezbeđuje efikasnost poslovanja i ostvarivanje strategije Instituta. Imajući u vidu da je ovaj studijski program pionirski poduhvat u našoj zemlji, rukovodioci programa i profesori predaju i na srpskom i na engleskom jeziku.

Po upisu svakom studentu se dodeljuje lični mentor koji nadgleda napredovanje i obrazovni razvoj u toku studija.

Biblioteka i Medijateka

Institut poseduje biblioteku i medijateku koja među svojim bibliotečkim jedinicama sadrži najpotpunija izdanja časopisa iz oblasti umetničke igre, veliki broj snimljenih predstava, događaja, takmičenja i pregleda umetničke igre kao i bazu muzičkih kompozicija u svetu.

Oprema

Institut je opremljen najsavremenijom ITK opremom za izvođenje nastave uključujući ITK kabinete, sale za projekcije, kao i scenu.