WINTER INTENSIVE MASTERCLASS – KLASIČAN BALET

Institut za umetničku igru organizovaće intenzivne časove klasičnog baleta pod nazivom Winter Intensive Masterclass – klasičan balet od 18. do 23. januara 2021. godine koji će voditi Balet majstor iz Italije Odoardo Maria Bordoni.

Winter Intensive Masterclass – klasičan balet obuhvataće vežbe klasičnog baleta po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, časovima podrški i repertoara.

Intensive Ballet Masterclass namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4 razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4 razred) i profesionalnim igračima.

Raspored časova biće objavljen u petak 8. januara.

Cena Winter Intensive Masterclass – klasičan balet:

  • Članovima kompanije Balet mladih 6.000 dinara;
  • Učenici i ostali koji nisu članovi kompanije Balet mladih 10.000 dinara.

Prijave poslati na: mila.stijak@iui.rs

Prijava treba da sadrži: ime i prezime, datum rođenja, škola koju pohađa učenik i broj telefona.

Uplate je neophodno izvršiti do petka 15. januara. Primer uplatnice možete pogledati ovde:

uplatnicaiui winter intensive masterclass

Za više informacija pozovite (011) 41 40 421 svakog radnog dana počev od 11. januara u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

Odoardo Bordoni diplomirao je ne Dance Natioanl Academy, nakon čega nastavlja usavršavanje na koreografskoj Akademiji A.J Vaganova u Sankt Petersburgu. Završna teza njegovog rada bila je Metodologija klasičnog baleta i duetska igra. Nakon toga nastavlja specijalizaciju iz koreografije na Lenjingradskom konzervatorijumu Rimski Korsakov gde se bavi obnovom i nasleđem baleta Petipa i Fokina.

U Tetru Kirov odigrao je najznačajnije solističke uloge u Labudovom jezeru, Don Kihotu, Talisman, Korsaru, Bajaderi i dr.

Poslednjih godina posvetio se koreografskom radu, a kao predavač gostuje na prestižnim ustanovama u Italiji i Rusiji.

 

Projekat je realizovan u saradnji s Association and Artistic Management M.A.Artists https://www.maartistsmanagement.com/