PASSWORD OF ESSENCE U TEATRU VUK

Na sceni Aleksandar Popović  Teatra Vuk, 7. novembra ove godine s početkom u 20 časova biće izvedena predstava Password of essence (Password suštine) u koreografiji Ognjena Vučinića i Ono sve što treba da znate o meni u koreografiji Luke Stojkovića.
Predstave su ujedno i diplomske predstave četvrte generacije studenata Instituta za umetničku igru, odseka savremena igra i koreografija a premijerno su izvedene u Narodnom Pozorištu na sceni Raša Plaović  30. septembra ove godine.

Prvi deo programa, koreografija Ono sve što treba da znate o meni biće izvedena u foajeu Teatra Vuk. O predstavi koreograf i izvođač Luka Stojković kaže: Sve ono što treba da znate o meni je jedna jedina stvar… da najviše na celoj zemaljskoj kugli a i šire, volim sebe, da sam jako, jako lenj, što ne umanjuje moju ljubav prema sebi.
Komedija, satira, smeh, karikatura, bes, lenjost, inat, ljubav prema sebi, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam, hedonizam…


Drugi deo programa, Password of essence biće izveden na sceni Aleksandar Popović.
Predstava Password of essence preispituje ono što jesmo, esenciju stvari, postojanje i suštinu života.
Osam igrača svoje telo i emocije doživaljavaju na osnovu trenutnih životnih iskustava, doživljaja, sećanja, slika.
Šta nas čini srećnima? Šta nas čini tužnima? Šta su naši kvaliteti? Imamo li kakav plan za sebe? Čega se plašimo? Šta želimo da promeni na sebi i ok sebe? Pitanja su kojima se ova predstava bavi…
Obzirom na sva promjenjiva stanja stvari suština je ono stvarno iskonsko što se ne menja i ostaje nepromjenjivo, navodi koreograf.
Predstavu izvode studenti i diplomci Instituta za umetničku igru: Marija Tomić, Tijana Koprivica, Jovana Grujić, Katarina Ilijašević, Nina Pantović, Andrea Dobrić, Natalija Trifunović i Bisera Dimčeva.
Asistent koreografa Katarina Bućić; muzika Alesandro Cortini (Scapa), Filip Valjarević i Nikola Sovilj; video i fotografija Valentina Gajić i Filip Olćan.
Broj mesta za predstavu je ograničen. Karte možete rezervisati putem maila: katarina.bucic@iui.rs