AUDICIJA ZA KOMPANIJU BALET MLADIH

Institut za umetničku igru iz Beograda organizovaće audiciju za novu kompaniju Balet mladih koja će se realizovati 3. oktobra 2020. godine u 14.00 časova u Institutu za umetničku igru, ul. Bulevar vojvode Mišića br. 43.

Za audiciju se mogu prijaviti svi zainteresovani učenici baletskih škola, plesnih studija, učenici ostalih razreda baletskih škola i diplomirani baletski igrači.

Balet mladih počinje s radom 5. oktobra 2020. godine i podrazumeva rad sa vrhunskim pedagozima klasičnog baleta, repertoara klasičnog baleta i duetne igre i realizuje se tri puta nedeljno u popodnevnim časovima u (baletskoj sali) Instituta za umetničku igru.

Raspored proba kompanije Balet mladih biće usklađen s radom baletskih škola.

Kompaniju vodi balet majstor Ivan Kozlov uz asistenciju Milice Bezmarević i Mile Stijak i korepetitorkom Anom Spremić.

Balet mladih planira redovan repertoarski program koji bi se sastojao od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta i celovečernjih baletskih predstava.

Prva predstava je zakazana za decembar 2020. godine.

Zašto treba da se priključite Baletu mladih?

Nastupaćete u najznačajnijim izvornim koreografijama klasičnog nasleđa koja će u originalu prenositi prof. Ivan Kozlov, kao i u originalnim koreografijama u njegovoj redakciji.

Rad u baletu mladih takođe je usmeren na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.

Sa repertoarom koji će se tokom godine ostvariti, nastupaćete u Srbiji i inostranstvu.

Kotizacija za Balet mladih iznosi 6.000 dinara, vrši se uplatom na račun Instituta za umetničku igru (uplatnica u prilogu):

Prijave su otvorene do 30. septembra 2020. godine i šalju se na mail: baletmladih@iui.rs s naznakom Balet mladih.

Prijava treba da sadrži sledeće:

  • Ime i prezime;
  • Datum rođenja;
  • Škola koju pohađa učenik;
  • Mobilni telefon i mail (lični ili od roditelja).

Za više informacija kako da se priključite radu kompanije pozovite ☎ 011 41 40 421 svakog radnog dana od 09.00 do 17.00.