Zapisivanje plesa i analiza pokreta: predstavljanje sistema Rudolfa Labana (1879-1958)

Institut za umetničku igru, u saradnji s Francuskim institutom u Srbiji i  regionalnim programom za izvođačke umetnosti Teatroskop, organizuje online predavanje, odnosno Webinar Zapisivanje plesa i analiza pokreta: predstavljanje sistema Rudolfa Labana (1879-1958)koji će voditi francuski igrač, koreograf, predavač i specijalista Laban kinetografije Rafael Koten (Raphaël Cottin).

Predavanje će biti organizovano 8. i 9. juna ove godine s početkom u 15.00 časova putem aplikacije https://app.livestorm.co/institut-francais-de-serbie uz obaveznu registraciju koja je otvorena.

Predavanje će biti  podeljeno u dve sesije. Tokom prvog dana tema će biti uvod u istorijsko istraživanje i uvod u Laban sistem, dok će drugog dana biti predstavljena Kinetografija (notacija pokreta i osnovni principi) uz metodske predloške i prezentaciju.

Neophodno je da se registrujete na oba linka za prvi i drugi dan predavanja:

Prvi dan: Please register here: https://bit.ly/2XzkIe3

Drugi dan: Please register here: https://bit.ly/3eBHJE7

Registracija i prisustvo predavanju je besplatno. Predavanje će se održati na engleskom jeziku, a nakon registracije slušaoci će dobiti priloge sa svim neophodnim informacijama koje će biti deo predavanja.
Snimak predavanja će prijavljenim učesnicima biti dostupan i naknadno.

Teatroskop je program koji su pokrenuli Francuski institut, Ministarstvo za kulturu Republike Francuske i Ministarstvo evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske, u cilju unapređenja saradnje između Francuske i Jugoistočne Evrope u domenu izvođačkih umetnosti u njihovim najsavremenijim i najsmelijim formama.

Ovaj program je otvoren za razne forme izvođačkih umetnosti: pozorište, ples, cirkus, marionete, ulični nastupi i performansi, a obuhvata trinaest zemalja Jugoistočne Evrope. Upravljanje programom je povereno Francuskom institutu u Srbiji, koji ovu misiju obavlja blisko sarađujući sa drugim Francuskim institutima u regionu.