SINERGIJE I TRANSFORMACIJE INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

Institut za umetničku igru nastavlja online predstavljanje radova studenata doktorskih, master i osnovnih studija koji su realizovani u okviru predmeta Sinergije i transformacije koji vode Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović i Prof. Aleksandar Ilić.

Polazna tačka istraživačkog procesa inspirisana je izložbom Praznik malih prijatelja Jana Fabra, nakon čega su studenti u kreativnim kolaboracijama kroz međusobne uticaje kreirali radove koji su prvenstveno bili usmereni na istraživanje ličnog objekta i vođenje dnevnika koji je podrazumevao svakodnevni proces rada s objektom.

Radovi koje su studenti kreirali prevashodno su usmereni na proces stvaranja i upotrebu različitih medija, koji je kroz faze rada dobijao formu i prezentovan u formi ready made objekta, video radu, preformansu, fotografiji i instalaciji u prostoru.

Studenti su u konstantnoj interakciji sa mentorima i kolegama bili ohrabreni da istražuju medije koje do sada nisu koristili u svom umetničkom istraživanju.

Deo radova biće dostupan na zvaničnom Youtube kanalu Instituta za umetničku igru i Instagram profilu, dok će kompletan opus radova biti predstavljen publici u okviru izložbe u prostorima Instituta za umetničku igru.

Prvi u nizu predstavljeni su video radovi Yellow Katarine Bućić studentkinje druge godine Master studija

i I Still Belive Marine Bukvicki studentkinje Doktorskih studija.