APRÈS B SIDE/DRUGI UGAO

Povodom Svetskog dana igre koji se obeležava svake godine 29. aprila širom sveta fotograf  Prof. Nemanja Maraš predstaviće do sada neobjavljene fotografije portreta igrača iz sveta klasičnog baleta i savremene igre koje su stvarane za potrebe monografije i izložbe pod nazivom Après (Posle).

Na portretima se nalaze najpoznatiji domaći i insotrani umetnici iz sveta klasičnog baleta i savremene igre. Njegova ideja je da momentalno zabeleženim trenutkom, sačuva dragocen i neponovljiv izraz kojim igrači pokazuju emocije i umor posle tek odigrane predstave. Da bi se to ostvarilo, postavio je set iza scene (pozadina sa crnim zidom), što omogućuje hvatanje nesvesnog izraza kojim se otkrivaju osećanja fotografisane ličnosti. Euforija i neprimećivanje fotoaparata obezbedili su da se zabeleži dragocen trenutak spontanosti i da se prevaziđe promišljena poza i sačuva iskreno osećanje fotografisane ličnosti.

U seriji fotografija Après b side/ drugi ugao nalaze se fotografije koje nisu odabrane za zvaničnu sekciju izložbe koje je predstavljena u Galeriji Progres pre tri godine, ali su svakako vredne pažnje, navodi Prof. Maraš.

Fotografije će biti dostupne na youtube i instagram nalozima Instituta za umetničku igru povodom Svetskog dana igre.