SAŠA EFTIMOVA: IGRA SNAŽI I DUHOVNO I EMOTIVNO

Saša Eftimova, balerina, koreograf, igračica, performerka iz Makedonije, na originalan način poslala je poruku nade, hrabrosti, strpljenja i poverenja u život, svima, a posebno onima koji su sticajem okolnosti koje je korona virus okrenula naglavačke primorani na dugotrajnu izolaciju, da se NE SME posustati u veri u nepojmljivo čudo ŽIVOTA, i da ćemo, MOŽDA iz ove pošasti izaći plemenitiji i mudriji.
Njen performans na krovu zgrade u kojoj živi, snažan je, duhovit način da se podstakne snaga, poništi bezvolja i nađe način da se nametnuto vreme iskoristi najbolje.
Ona sama po rečima kojim je odgovorila na pitanje novinara iz portala Слободен печат priznaje: …igrajući izkazijem svoj unutrašnji bol od koga nastojim da se oslobodim…to je moj način da steknem mir, ovladam sobom… igra je pokret…
…kretanje… znači život… to je ritam našeg srca, našeg disanja… za vreme dok smo prinuđeni na nepokret. Igra snaži i duhovno i emotivno…

Na pitanje da li priprema još sličnih performansa odgovara: Da! Planiram još nekoliko sličnih video performansa koje bih mogla docnije da uvrstim u neku od svojih budućih predstava.

Hope is seeing light in spite of the darkness that surrounds usVideo by Dorijan Milovanovik

Geplaatst door Sasha Sagan op Zondag 19 april 2020

 

Kompletan tekst pročitajte OVDE.

Foto – Dorijan Milovanovik