DEKONSTRUKCIJA POKRETA

Radionica Dekonstrukcija pokreta koju vodi Dušica Pejić MA, realizovaće se u ponedeljak 16. marta sa početkom u 15.45 časova u baletskoj Sali 214 a zatim u učionici 330 Instituta za umetničku igru.

Radionica Dekonstrukcija pokreta po uzoru na radove Vasilija Kandinskog Dance curves jeste jedan od načina povezivanja izvođačkih i vizuelnih umetnosti.

Učesnici radionice će transponovati pokret iz prostora na vizuelnu ravan, primenom medija fotografije, a zatim će kroz crtež i sliku svoditi liniju tela na apstraktnu formu.

Na radionici će igrači umetnici, inspirisani nekom od igračkih poza, a promenom percepcije realizovati vizuelno apstraktna umetnička dela.

Dušica Pejić (1976) je završila master i osnovne studije na katedri za slikarstvo Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.Završila je specijalističke studije na katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu.Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, na odseku za Grafički dizajn.Izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Uvrštena je u osam najistaknutijih autora apstraktne orijentacije u srpskom slikarstvu u Srbiji posle 2000. godine, u projektu Vasilija B. Sujića.

Istražuje i sarađuje na projektima povezivanja i umrežavanja različitih umetničkih izraza.

Dobitnik je Zahvalnice Srpske akademija nauka i umetnosti Ogranak SANU u Novom Sadu 2018., priznanja za rad Tesla Art Fondacije u Beogradu 2017., priznanja za doprinos i saradnju sa Art Fest At Doral u Majamiju, SAD, 2014. i nagrade za crtež Interkomerc Banke u Beogradu 1998.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) i internacionalne asocijacije umetnika ArtFest@Doral, Majami, SAD.

Naslovna fotografija je rad Vasilija Kandinskog Dance curves, kao uzor po kome će se raditi.