MASTERCLASS O KOREOGRAFIJI NARODNE IGRE U NOVOM SADU

Institut za umetničku igru organizovaće 29. januara ove godine s početkom u 15.30 časova MASTERCLASS o koreografiji narodne igre i koreografske kompozicije u Srednjoj baletskoj školi u Novom Sadu.

Master klas će voditi prof. dr Anton Andonov, rukovodilac Odseka za koreografiju na Akademiji za muziku i igru u Plovdivu (Bugarska) i prof. dr Vesna Bajić Stojiljković, rukovodilac za Scensku narodnu igru i muziku na Institutu za umetničku igru u Beogradu.

Nakon master klasa biće obavljen razgovor s maturantima za prijemni ispit na odseku Scenska narodna igra i muzika Instituta za umetničku igru u Beogradu.

Prof. dr Anton Andonov, rođen 1975. godine u gradu Jambol, završio je Srednju školu za koreografiju u Sofiji i Akademiju muzičke, plesne i likovne umetnosti (AMTII) u Plovdivu na odseku Koreografija. Od 1995. radi u državnom Ansamblu „Trakija” kao profesionalni igrač, balet-majstor i koreograf. Od 2000. godine je profesor na katedri za koreografiju na Akademiji u Plovdivu, a od 2011. njen rukovodilac. Od 2010. je i koreograf u Ansamblu Sunčev breg. Predsednik je i član žirija na mnogim međunarodnim i domaćim takmičenjima. Autor je mnogih radova i publikacija o koreografiji i bugarskoj narodnoj igri, i dobitnik mnogih priznanja i nagrada.

Fotografije sa masterklasa održanog u Institutu za umetničku igru možete pogledati OVDE.

Intervju sa prof. dr. Antonom Andonovim prilikom njegovog prvog boravka u Beogradu i gostovanja na Institutu za umetničku igru na portalu World Music Asocijacije OVDE.

Master klas je besplatan.
Za više informacija pozovite (011) 41 40 421 svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova.