PRINCEZA KATARINA OTVORILA PRVI „ZIMSKI DEČIJI BAL“

Nj.K.V. Princeza Katarina otvorila je prvi Zimski dečiji bal, kulturni događaj u formi balske svečanosti namenjen deci uzrasta od 5 do 11 godina koji je danas održan u Domu Vojske Srbije. Bal su organizovali Malo pozorište Duško Radović i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine i Institutom za umetničku igru.

Pravila lepog ponašanja i lepota darivanja vrline su koje svojim primerom treba da približimo našim najmlađima, te su deca tokom Zimskog dečijeg bala, imala priliku da učešćem u Balskoj humanitarnoj lutriji doniraju prilog, a kao nagradu za svoje dobro delo dobijala su simboličan poklon. Sav prihod, u saradnji sa Fondacijom Princeze Katarine biće doniran za najugroženiju decu Srbije.

Prineza Katarina zahvalila se organizatorima što su kao saradnika odabrali Fondaciju Princeze Katarine, a zatim se obratila rekavši: Kada sam bila mala, pitala sam mamu šta želi da od mene da budem kada porastem. Mama mi je rekla, da budem dobar primer. U svetu je malo dobrih primera. Ja sam posvetila svoj život pomaganju drugima, a posebno vama, našoj divnoj deci. Ostanite tako bistri, radosni i dobri. Bal je otvoren!

Muzički, dramski i plesni program balske svečanosti izvodio je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Kompanija Balet Mladih Instituta za umetničku igru, operska pevačica Marija Jelić, i glumci Malog pozorišta Duško Radović, a deca su imala priliku da nauče plesove poput menueta, valcera, polke, lendlera, kan-kana, ali i građanskog kola nastalog na srpskom dvoru.

Više fotografija pogledajte OVDE.