REVIJALNO VEČE FESTIVALA MLADIH TALENATA GRADA BEOGRADA

Na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu, večeras 21. decembra ove godine s početkom u 20.00 časova biće održano revijalno takmičarsko veče drugog Festivala mladih talenata grada Beograda.

Takmičarskom delu prethodiće nastup hora Dečjeg kulturnog centra Beograda.

U okviru takmičarskog dela mladi talenti Fondacije izvodiće kompozicije na temu Orkanski visovi – Romantizam za mlade. Publici će se predstaviti i kompanija Balet mladih Instituta za umetničku igru, koju vodi prof. Bahram M. Juldašev, a u okviru koje će nastupiti i stipendisti Fondacije.

Za vreme trajanja festivala u foajeu scene Raša Plaović biće izloženi modeli Tare Katarine Stevanović i  radovi Dušana Krtolice.

Fondacija za mlade talente grada Beograda je ove godine zajedno sa Institutom za umetničku igru napravila saradnju sa američkom muzičkom asocijacijom GIPAC sa sedištem u Bostonu (SAD), kojom predsedava Vanže Žang, pa će od ove godine festival dobiti i međunarodni karakter.

Fondacija za mlade talente grada Beograda i Udruženje Momentum, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, Narodnim pozorištem u Beogradu i Institutom za umetničku igru, po drugi put organizuje Festival mladih talenata grada Beograda.

Festival je svečano otvoren sinoć s početkom u Kulturnom centru Beograda u Galeriji Artget, a publici je predstavljen program festivala, takmičari, kao i dosadašnji uspešni talenti Fondacije, koji su postigli vrhunske rezultate na polju umetnosti, nauke i sporta. Veče je upotpunjeno koncertom mladog talenta Fondacije Miluna Šunjevarića.