U SREDU POČINJE MASTER KLAS ZA KOREOGRAFIJU NARODNE IGRE

Gostujući profesor dr Antona Andonova sa Akademije muzičke, plesne i likovne umetnosti (AMTII) iz Plovdiva u Bugarskoj održaće drugi masterklas za koreografiju narodne igre u sredu, 4. decembra 2019, s početkom u 15.00 časova u Institutu za umetničku igru.

Masterklas je namenjen učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4. razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4. razred), profesionalnim igračima kao i igračima – amaterima i umetničkim rukovodiocima folklornih ansambala u kulturno – umetničkim društvima i srodnim udruženjima.

Polaznicima je na raspolaganju kafe klub u Institutu (treći sprat) i besplatan parking.

Kotizacija 5 – časovnog Masterklasa je 1.000 dinara koja se uplaćuje putem uplatnice do dana ili na dan početka održavanja Masterklasa.

Primer uplatnice:

uplatnicaiui winter intensive masterclass SNI

Prijavu na Masterklas je potrebno poslati na e-mail: jovana.radovanovic@iui.rs.

Prijava treba da sadrži: ime i prezime, datum rođenja, škola koju pohađa učenik ili ustanova/udruženje u kojoj je igrač ili rukovodilac angažovan i broj telefona. U prijavi naznačiti Masterklas za koreografiju narodne igre sa prof. Andonovim.

Za više informacija pozovite (011) 41 40 421 svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova.

Dr Anton Andonov, rođen 1975. godine u gradu Jambol, završio je Srednju školu za koreografiju u Sofiji i Akademiju muzičke, plesne i likovne umetnosti (AMTII) u Plovdivu na odseku Koreografija. Od 1995. radi u državnom Ansamblu „Trakija” kao profesionalni igrač, balet-majstor i koreograf. Od 2000. godine je profesor na katedri za koreografiju na Akademiji u Plovdivu, a od 2011. njen rukovodilac. Od 2010. je i koreograf u Ansamblu Sunčev breg. Predsednik je i član žirija na mnogim međunarodnim i domaćim takmičenjima. Autor je mnogih radova i publikacija o koreografiji i bugarskoj narodnoj igri, i dobitnik mnogih priznanja i nagrada.

Masterklas će obuhvatiti predavanja i vežbe iz koreografske režije i koreografske kompozicije prema sistemu koji se razvijao u Bugarskoj od Drugog svetskog rata, a posebno u okviru njihovog akademskog obrazovanja na području koreografije narodne igre koje datira od 1974. godine. Polaznici masterklasa treba da ponesu opremu za igru.

Fotografije sa prvog masterklasa možete pogledati OVDE,

Intervju sa prof. dr. Anton Andonovim prilikom njegovog prvog boravka u Beogradu i gostovanja na Institutu za umetničku igru na portalu World Music Asocijacije OVDE.