TRIJUMF STUDENATA NA 23. FESTIVALU KOREOGRAFSKIH MINIJATURA

Na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu sinoć 16. oktobra, završen je 23. Festival koreografskih minijatura (FKM) u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije.

U takmičarskom delu nastupilo je sedam koreografa, od toga četiri su predstavnici iz Srbije i svi su studenti Instituta za umetničku igru iz Beograda. O finalistima je odlučivao stručni žiri: Aleksandra Mišić pedagog i koreograf (Hrvatska), Emil Bordaš koreograf (Mađarska), Toni Ranđelović direktora baleta Srpskog narodnog pozorišta (Srbija), Dalija Imanić prvakinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu (Srbija) i Maja Pelević dramaturg (Srbija).

Image-1(6)

Nagrade su otišle u ruke najboljima, čak pet mladim koreografima sa Instituta za umetničku igru: Nagrada Ohrabrenje dodeljena je Katarini Ilijašević i Sandri Milošević, Nagrada Aleksandar Izrailovski dodeljena je Luki Stojkoviću, Nagrada kritike i treće mesto pripalo je Katarini Ilijašević.

U takmičarskom delu nastupio je i Nikola Pavlović apsolvent s koreografijom Venera u krznu.

Drugo mesto pripalo je Marinu Lemiću iz Hrvatske, a pobednica ovogodišnjeg festivala je Teja Modrijan iz Slovenije.

Festival koreografskih minijatura osnovan je na inicijativu prvakinje i direktora baleta Višnje Đorđević s ciljem promovisanja koreografskog stvaralaštva u oblasti savremene igre.

Image-1(5)