GOSTUJUĆA PREDAVANJA ALEKSANDRE MIŠIĆ

Institut za umetničku igru akademsku 2019/20 započeo je 30. septembra ove godine.

Gostujuća predavanja savremene igre od 30. septembra do 25. oktobra održaće pedagog savremene igre i koreograf Aleksandra Mišić iz Hrvatske.

Rođena je u Puli (Hrvatska) gde je i započela profesionalnu karijeru u Plesnom studiu Zaro pohađajući klasični balet. Edukaciju je nastavila u Hrvatskoj i inostranstvu učeći od renomiranih pedagoga i plesača (Laban Centar London, Impulstanz).

Aleksandra je umetnički direktor  i jedan od osnivača MASA DANCE COMPANY, zajedno s Ognjenom Vučinićem.

Paralelno sa plesnom karijerom radi kao pedagog, edukujući amatere i profesionalce u Hrvatskoj i inostranstvu; savremeni ples, partnering i improvizaciju. Voditelj je i organizator plesnih edukativnih programa u D/E/P -u, koji je deo delatnosti Masa dance company. Kao plesačica ima dugogodišnje bogato iskustvo u brojnim predstavama Zagrebačkog plesnog ansambla i u saradnjama sa domaćim umetnicima i institucijama (INK, HNK Ivan Pl. Zajc, Zagrebački plesni centar, Tjedan suvremenog plesa, Plesni centar Tala, Žak Valenta, Liliana Rezsnik, Marjana Krajač i mnogi drugi).

expressive flow fotka najava_Fotor

Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. godine za najbolje plesno ostvarenje u predstavi Hermafroditi duše autora Žaka Valente, a kao koreograf, dobitnica je brojnih prestižnih domaćih i inostranih nagrada i priznanja. Zajedno s Ognjenom Vučinićem dobitnica je Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura 2011. godine i Grand prix nagrade na 6. Međunarodnom festivalu savremenog plesa u Alžiru za predstavu TI u produkciji Masa dance company. Sarađivala je s raznim umetnicima, pozorištima, rediteljima, piscima, muzičarima i glumcima.

Svoju akademsku edukaciju nastavlja na Akademiji dramskih umetnosti u Zagrebu i završava studije za pedagoga savremenog plesa. Predaje predmet scenske prakse u srednjoj školi za savremeni ples pri Umetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Živi i radi u Zagrebu.