SCENSKA NARODNA IGRA I MUZIKA NA 41. FESTIVALU FOLKLORNIH TRADICIJA VOJVODINE

Na jednom od najstarijih festivala u Srbiji, festivalu folklornih tradicija Vojvodine koji je održan 41. put ove godine u Vrbasu, predstavljen je odsek Scenska narodna igra i muzika uz prisustvo prof. dr Vesna Bajić Stojiljković. Pored ovog festivala priređen je i 11. festival dečjeg izvornog stvaralaštva Vojvodine, kao i izložbe domaće radinosti, starih jela, narodnih nošnji i instrumenata. Organizator Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine po prvi put je organizovao i  stručnu tribinu uz prisustvo umetničkih rukovodilaca, koreografa, etnokoreologa, etnomuzikologa i etnologa iz Srbije.

plakat Panonski vasar 2

Institut za umetničku igru iz Beograda zahvaljuje organizatoru Savezu umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, koreografu Ljubomiru Vujčinu, koleginici Bojani Pavlović sa FIM u Vrbasu i TV Bačka na prilici da učestvujemo u programu i predstavimo odsek Scenska narodna igra i muzika.

Reportažu o 41. festivalu folklornih tradicija Vojvodine Panonski vašar i predstavljanje odseka Scenske narodne igre i muzike možete pogledati OVDE.