KOMPANIJA BALET MLADIH

U Institutu za umetničku igru poslednjih dana avgusta počela je s radom kompanija Balet mladih koju vodi balet majstor Bahram M. Juldašev uz asistenciju Milice Bezmarević i Mile Stijak sa korepetitorkom Anom Spremić.

Probe za kompaniju Balet mladih usklađene su sa časovima u osnovnim (baletskim) školama i shodno tome nastaviće se daljnje planiranje rada.

Prvi nastup zakazan je 20. oktobra s početkom u 20.00 časova povodom otvaranja rekonstruisanog Narodnog pozorišta u Vranju.

Za više informacija kako da se priključite radu kompanije pozovite ☎ 011 41 40 421 svakog radnog dana od 09.00 do 17.00.

vera-obradovic-2

Kompanija Balet mladih planira redovan repertoarski program koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinih baleta i celovečernjih baletskih predstava u izvornim koreografijama klasičnog nasleđa koja će u originalu prenositi prof. Bahram M. Juldašev, kao i u originalnim koreografijama u njegovoj redakciji.

Rad u baletu mladih takođe je usmeren na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.

Kompanija Balet mladih je besplatan program Instituta za umetničku igru uz podršku grada Beograda i Fondacije za mlade talente grada Beograda.