STUDENTI “SCENSKE” NA ETNOKAMPU U KIKINDI

Protekle nedelje studenti odseka Scenska narodna igra i muzika, Nikola Petrović i Boban Kostić, su sa prof. dr Vesnom Bajić Stojiljković učestvovali na EtnoKampu u Kikindi, koji već 18. godinu organizuje Akademsko društvo za negovanje muzike Gusle iz Kikinde. Program EtnoKampa bio je i ove godine veoma raznovrstan; obuhvatio je trodnevna etnomuzikološka i etnokoreološka istraživanja srpskog i rumunskog Banata, arhiviranje muzičko-folklorne građe, etnomuzikološka i etnokoreološka predavanja, radionice o tradicionalnom pevanju i narodnim igrama, kao i pripremu vokalno-instrumentalnog programa za scensko izvođenje koji su izveli sami učesnici uz pomoć svojih mentora. Program je izveden u okviru međunarodnog festivala orkestara FENOK, koji je ispred ovog Udruženja postao takođe tradicionalna višednevna manifestacija u Kikindi.

Prof. dr Vesna Bajić Stojiljković održala je predavanje o sceni i koreografiji narodne igre, dok su naši studenti imali priliku da besplatno učestvuju u celokupnom programu Etnokampa i da se druže sa studentima etnomuzikoloških odseka iz Beograda, Novog Sada, Sombora i Banja Luke.

Institut za umetničku igru zahvaljuje organizatoru ADZNM Gusle iz Kikinde na pozivu i na mogućnosti da naši studenti i profesori aktivno učestvuju na EtnoKampu.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Više o EtnoKampu pročitajte OVDE.