ALIZA IZVEDENA NA 9. ŠIBENIK DANCE FESTIVALU

Igrači u potrazu za srećom

Transition Dance Company i studenti Instituta za umetničku igru, sinoć 26. jula s početkom u 22.00 časa, na sceni Tvrđave Barone, u okviru 9. Šibenik Dance festivala, izveli su plesnu predstvu Aliza u koreografiji Ido Gidrona.

U Šibeniku smo prvi put izveli predstavu na otvorenom. Bilo nam je to izvanredno iskustvo. Sjajno je da u regiji imamo jedan ovakav festival, izjavio je za medije Nikola Pavlović.

Mila Stijak pojasnila je kako naziv predstave Ido Gidrona dolazi iz arapske reči alizarin. To je crveni hemijski spoj, simbol supstance koja je najvažnija za živo tkivo  – krv. Ona znači strast, slobodu, snagu, ljubav i sam život. Aliza postavlja pitanje šta je sreća i analizira proces njenog dostizanja. U današnjem svetu ta potraga je večna. Poruka predstave je da sreću treba potražiti u sebi i sami je proizvesti, istakli su igrači iz Instituta za umetničku igru.

U predstavi učestvuju: Katarina Bućić, Katarina Stojković, Đurđija Jelenković, Anđelija Jovanović, Nikola Pavlović, Milan Bačkulja, Tijana Koprivica, Jovana Grujić, Marija Tomić, Katarina Ilijašević, Natalija Trifunović i Bisera Dimčeva.

Aliza_3

Fotografije Dragan Kolombo.

Gostovanje plesne predstave Aliza finasijski je pomoglo Ministarstvo kulture i informisanja.