POČEO PETI SDC VRANJE 2019

U organizaciji Instituta za umetničku igru 1. jula počinje peti Međunarodni letnji kamp za umetničku igru – Summer Dance camp Vranje 2019.

Ovogodišnji kamp pohađa rekordni broj polaznika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije. Polaznici su učenici osnovnih i srednjih baletskih škola, studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci.

Predavanja će držati Bahram M. Juldašev (Rusija/Slovačka), Ana Pavlović (Srbija), Tomek Pomersbach  (Poljska), Ognjen Vučinić (Hrvatska), Mila Stijak (Srbija), i korepetitor Ana Spremić (Srbija).

Letnji kamp traje deset dana, a rezultati ovogodišnjeg rada biće javno prikazani u okviru Gala koncerta u Domu vojske Vranje, 10. jula s početkom u 20.00 časova, u kome učestvuju svi polazanici. U okviru Gala koncerta, čije su pripreme otpočele početkom juna u Beogradu, biće prikazane varijacije i delovi klasičnog baleta u koreografijama Bahrama Juldaševa, kao i savremene koreografije Tomeka Pomersbacha i Ognjena Vučinića.

Summer Dance camp Vranje 2019. održava se pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment u Vranju uz podršku Grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola u Vranju s ciljem decentralizacije umetničke igre i popularisanjem klasičnog baleta i savremene igre. Tokom pet godina postojanja Instituta za umetničku igru, pokrenute su inicijative otvaranja baletskih škola na Kosovu i Metohiji i podsticanje savremene igre u Bosni i Hercegovini.