AUDICIJA ZA IZVOĐAČE RETROSPEKTIVNE IZLOŽBE MARINE ABRAMOVIĆ – ČISTAČ

Muzej savremene umetnosti Beograd otvara AUDICIJU za performere koji bi izvodili performanse Marine Abramović na retrospektivnoj izložbi Čistač u periodu od 21. septembra 2019. godine do 20. januara 2020. godine u Muzeju Savremene Umetnosti Beograd.

Dobrodošli su umetnici i umetnice iz svih izvođačkih disciplina, a posebno se ohrabruju da konkurišu izvođači sa većim iskustvom u plesu, pozorištu i performansu.

Performeri će ponovo izvoditi istorijske radove Marine Abramović, kao i radove koje su ona i njen bivši partner Ulaj zajedno realizovali. Ovi performansi iziskuju veliku fizičku spremnost i posvećenost. Svi koji konkurišu treba da budu stariji od 18 godina. Odabrani performeri biće plaćeni za angažman u skladu sa brojem sati i brojem performansa koje izvode te shodno tome treba da budu na raspolaganju za uvežbavanje i izvođenje performansa tokom priprema kao i celokupnog trajanja izložbe (septembar 2019 – januar 2020).

Audicija će se održati u periodu od 29. juna do 1. jula 2019. godine u Beogradu.

Svi oni koji budu bili odabrani da učestvuju u projektu obavezaće se da pohađaju šestodnevnu trening–radionicu sa Linzi Pejsinger, saradnicom Marine Abramović, koja će prethoditi pripremama za same performance i realizovaće se u prvoj nedelji septembra meseca. Više informacija o samoj radionici Čišćenje kuće možete da pogledate OVDE.

Svi učesnici biće u obavezi da potpišu izjavu o poverljivosti kao i saglasnost za snimanje, fotografisanje i korišćenje lika tokom trajanja projekta.

Kako bi prijava bila adekvatna neophodno je poslati motivaciono pismo, CV (na srpskom jeziku), portet fotografiju, fotografiju cele figure i link do videa nekog rada u kojem ste učestvovli na elektronsku adresu: performer@msub.org.rs, sa zaglavljem Performer_ime i prezime.

Prijave su otvorene do 27. juna 2019. godine.

Pozivno pismo možete preuzeti OVDE.

Invitation letter HERE.

3_2009

Muzej savremene umetnosti Beograd.