Prof. Bahram Juldašev član Žirija II Međunarodnog takmičenja u Pančeva

Prof. Bahram Maripovič Juldašev biće član Žirija II Međunarodnog baletskog takmičenja Kostadinka Dina Nikolić u organizacije Baletske škole Dimitrije Parlić u Pančevu koje će se održati od 21. do 23. juna ove godine.

Bahram M. Juldašev ispred Instituta za umetničku igru dodeliće dve stipendije najboljim takmičarima na predstojećem takmičenju o kojima će odlučivati stručni žiri takmičenja koji čine: Primabalerina Ašhen Ataljanc (Srbija), Primabalerina Milica Bjelić (Srbija), Primabalerina i koreograf Edina Papo (Bosna i Hercegovina), direktor Baleta Srpskog narodnog pozorišta Toni Ranđelović  (Srbija) i prof. Bahram M. Juldašev (Rusija /Slovačka).

Bahram M. Juldašev je rođen i školovan u Taškentu gde je završio koreografsko
umetničku školu. Školovanje je nastavio u Moskvi u „Ruskoj Akademiji klasične igre“, u Školi „Boljšoj teatra“ i na Konzervatorijumu „N. A. Rimski Korsakov“ u Petrovgradu. Posle specijalizacije na Fakultetu za koreografiju u Rusiji dobio je zvanje balet majstora. Zavidnu solističku karijeru ostvaro je igrajući glavne role klasičnog i neoklasičnog baleta umnogim u svetu poznatim teatrima (Pozorište u Varšavi, Istanbulu, Taškentu, Petrovgradu), i na brojnim gostovanjima (Južna Amerika, Grčka, Holandija, Engleska, Škotska, Irska…).

Kao pedagog i balet majstor radio je u Antverpenu, Novom Sadu, Beču i po pozivu od 2002. do 2004. godine u Beogradu.

Od 2005. je profesor igre po pozivu na Konzervatorijumu u Bratislavi. U Narodnom pozorištu u Beogradu delovao je kao gostujući pedagog baleta i balet majstor od 2002. do 2004. godine. Od 2014. godine je vanredni profesor Instituta za umetničku igru odsek klasičan balet i pedagogija.

PLAKAT

Takmičenje je osnovano sa ciljem da okupi baletske talente iz zemlje i inostranstva, razvija saradnju baletskih škola, pozorišnih kuća, baletskih trupa i akademija.

Za više informacija pogledajte zvaničnu web stranu škole www.dimitrijeparlic.rs ili pozovite ☎ 381 013 351 649.