BRODVEJSKE VRAGOLIJE MILICE CEROVIĆ

Studentkinja druge godine Master studija Umetnička igra Milica Cerović, koreograf je za novi brodvejski mjuzikl radnog naslova Brodvejske vragolije (u originalu The Drowsy Chaperone) u režiji Nebojše Bradića, koji će premijerno biti izveden za početak oktobra jubilarne 70. sezone Pozorišta na Terazijama.

Komad predstavlja parodiju na američku muzičku komediju iz 1920. godine. Dok sluša snimak fiktivnog  mjuzikla iz 1928. godine  The Drowsy Chaperone, sredovečni, agorafobični ljubitelj muzičkog pozorišta komentariše radnju, muziku i izvođače, ali i sporadično otkriva aspekte iz svog privatnog života. “Brodvejske vragolije” su predstava u predstavi o predstavi unutar jasno profilisanog žanra. Komad otvara pitanja koja se ne tiču samo dešavanja na sceni već i onoga što je percepcija publike.  Šta danas gledamo u muzičkom pozorištu? Šta gledamo u pozorištu uopšte?  Da li je to refleksija onoga što živimo ili eskapizam?

U predstavi igraju: Dragan Vujić Vujke, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša i Bojana Simeon, balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

IMG_5752

Autorski tim predstave čine Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Miodrag Tabački (scenograf), Marina Medenica (kostimograf), Milica Cerović (koreograf), Ljiljana Mrkić Popović (lektor).