Otvorena vrata Hygin Delimat

Institut za umetničku igru će organizovati otvorena vrata iz savremene igre koja će voditi Hygin Delimat (Poljska), gostujući profesor.

Program otvorenih vrata će se realizovati 31. 05. 2019. godine u 10.45 u Institutu za umetničku igru, u baletskoj sali 214.

Hygin Delimat je koreograf, igrač i istraživač pokreta. Osnivač je kompanije Bodi Architects Performing Arts Company. Diplomirao je istraživanja pokreta (M.A.) i plesnu pedagogiju (M.A.) na Univerzitetu Anton Bruckner u Lincu. Kao igrač sarađivao je s brojnim koreografima: Rose Breuss, Elio Gervasi, Georg Blaschke, Villi Dorner, Robert Clark, Liv O’Donoghue, Juliette Villemin i Matjaž Farić. Dobio je stipendiju za DanceVEB 2013. godine. Za svoj koreografski rad dobio je brojne umetničke angažmane i predstavio svoja dela u Evropi (Aura Dance Theatre u Litvaniji, Komuna/Varszava, O Espaco Do Tempo, Trois CL Luxembourg, Klub Żak Gdańsk, Derida Dance Centre …), Meksiko i Uganda. Stipendista BKA Austrija. Na nedavno održanom takmičenju u Varšavi, osvojio je prvu nagradu (2018 Ciało/Umisł Mixed Styles Dance Battlen).

U svom istraživanju pokreta, Hygin integriše pristupe i filozofije somatskih metoda i stil urbanog plesa.

Prijave za Otvorena vrata se vrše putem mail-a: jovana.radovanovic@iui.rs, s naznakom za Otvorena vrata.
Prijava treba da sadrži sledeće:

Ime i prezime;
Datum rođenja;
Škola ili fakultet koji pohađate;
Kontakt telefon.

Otvorena vrata su besplatna za sve polaznike

https://vimeo.com/81285156