Pedeset godina rada Bore Dugića

Pedeset godina rada Bore Dugiće biće svečano obeleženo koncertom u Kombank dvorani 23. maja ove godine s početkom u 20.00 časova.

Pored Bore Dugića nastupiće Teodosi Spasov (Bugarska) i Madalin Luca (Rumunija).

Bora Dugić (Đurđevo, 1949) je proslavljeni srpski muzičar i virtuoz na fruli, narodnom instrumentu koji se smatra jednim od standarda u sazvučju više balkanskih naroda.

Bora Dugić ove godine slavi jubilej 50 godina rada i 70 godina života.

U knjizi za prvi razred osnovne škole, uz objašnjenje šta je frula stoji njegova fotografija, na šta je posebno ponosan, kao i na činjenicu da u udžbeniku za peti razred osnovne škole piše kako je frula jednostavan instrument, ali neki frulaši mogu da na njoj sviraju i teže kompozicije mnogo dubljeg sadržaja.

Bora Dugić je završio gimnaziju i Višu pedagošku školu, u Kragujevcu, gde je bio i sekretar KUD Abrašević, potom član Velikog narodnog orkestra Radio-televizije Beograd. Kao solista frulaš snimio je desetak ploča i kaseta, nekoliko CD-ova i video-kaseta i održao stotinak solističkih koncerata širom sveta. Dobitnik je Zlatnog beočuga za trajni doprinos kulturi Beograda i brojnih domaćih i međunarodnih priznanja, te Ordena Svetog Save drugog stepena, kojim ga je odlikovala Srpska pravoslavna crkva februara 2013. godine.

Sekretarijat za kulturu Grada Beograda finansijski je podržao koncert narodnog stvaralaštva u Kombank dvorani.

Za više informacija pogledajte OBJAVU.