ĐURĐIJI JELENKOVIĆ SPECIJALNA POHVALA

Đurđiji Jelenković apsolventkinji Instituta za umetničku igru, danas je uručena Specijalna pohvala na svečanosti u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada Terpsihora za 2019. godinu uručena je Milanu Rusu, Prvaku Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagradu i Specijalnu pohvalu Terpsihora, kao prestižno priznanje koje se dodeljuje na godišnjem nivou umetnicima ili institucijama kulture u oblasti umetničke igre, pre osam godina ustanovilo je Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije.

Nagrada i Specijalna pohvala dodeljuje se u 2019. godini, osmi put, uvek povodom svetskog Dana igre, internacionalnog praznika koji slavi sve vidove igre u svetu u jednom danu u svim zemljama sveta, a koji je ustanovio Međunarodni savet za igru (CID) agencije UN Unesko.

Sedam proteklih godina ovo priznanje su dobili najbolji među jednakima i svojim uumetničkim dostignućima su doprineli i potvrdili njihov ugled i značaj.

Tročlani žiri u sastavu: Ivana Milovanović, predsednica Beogradske sekcije CID – UNESKO, stručni saradnik u kulturi (predsednik Žirija), Bojana Žegarac, prvakinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, i Dijana Milošević, profesorka u Institutu za umetničku igru, osnivačica i direktorka Dah teatra i pozorišna rediteljka, doneo je jednoglasnu odluku o nagradama.

Nagradu i Specijalnu pohvalu „Terpsihora“ podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Institut za umetničku igru u Beogradu.

Foto Belkisa Beka Abdulović.

Više fotografija pogledajte OVDE.