LET THE SUNSHINE IN

Aprilski susreti, koji će se održati od 1. do 4. aprila ove godine, su tradicionalana godišnja manifestacija Studentskog kulturnog centra Beograd – Festival aktivnih višednevnih multidisciplinarnih događanja, koji okupljaju u isto vreme i na jednom mestu veliki broj, pre svega mladih, umetnika, studenata umetničkih fakulteta različitih profila, koji će pokušati i ove godine da kroz niz aktivnosti – izložbi, književnih razigravanja, video radova, razgovora, performansa, novih teatarskih formi, koncerata, radionica, instalacija u prostoru i koreografskih improvizacija, isprate ideju vodilju festivala Telo kao instrument – pokret kao inspiracija, s ciljem prevazilaženja klasičnih granica u umetničkom stvaralaštvu.

Ove godine imaćemo priliku da vidimo najbolje radove i nastupe studenta osnovnih i master studija Instituta za umetničku igru iz Beograda koji su odgovorili na zadatu temu profesora – 50 godina  od Woodstock festivala i hipi pokreta sa sloganom Let the sunshine in.

Manifestacija će početi tradicionalnim performansom studenata Instituta, ispred Studentskog kulturnog centra 1. aprila. Tokom trajanja Aprilskih susreta održaće se i otvoreni master klasovi savremene igre koje će voditi Mačej Kuzminski (Poljska), gostujući profesor Instituta. Radionica Vere EracBiti stvarno živ i živa na sceni  koja se zasniva na primeni praktičnih znanja iz psihologije kreativnosti i telesne psihoterapije na savremenu izvođačku umetnost, otvoriće neke nove vidike mladim umetnicima.

Svi segmenti Aprilskih susreta – od osnivanja do danas, pre svega imaju jedinstven edukativni karakter za brojne generacije mladih, koje su otkrivale i razvijale svoje veštine i talenat i oprobavale se u raznim umetničkim oblastima. Ovo će biti prilika da se publika upozna sa radovima mladih ljudi, čije vreme tek dolazi.

Svi programi u okviru Aprilskih susreta su besplatni, pa Vas pozivamo da i Vi budete deo ove Festivalske priče.

Kompletan program pogledajte OVDE.