Počeo je Zimski intenzivni Masterklas za koreografiju narodne igre

Prodekan za nastavu Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović predstavila je gostujućeg predavača Profesor dr Anton Andonova sa Akademije muzičke, plesne i likovne umetnosti (AMTII) iz Plovdiva (Bugarska) koji će voditi  Zimski intenzivni Masterklas za koreografiju narodne igre od 21. do 23. februara 2019. godine.

Zimski Masterklas obuhvataće predavanja i vežbe iz koreografske režije i koreografske kompozicije prema sistemu koji se razvijao u Bugarskoj od Drugog svetskog rata, a posebno u okviru obrazovanja na području koreografije narodne igre koje datira od 1974. godine. Profesor doc. dr Anton Andonov je rukovodilac katedre za koreografiju AMTII u Plovdivu i dobitnik mnogih priznanja i nagrada. Kao profesionalni igrač započinje karijeru 1995. godine u profesionalnom Ansamblu Trakija u Plovdivu gde od 2002. godine radi kao balet-majstor i koreograf.

Intenzivni Masterklas namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4 razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4 razred), profesionalnim igračima kao i igračima-amaterima i umetničkim rukovodiocima folklornih ansambala u kulturno-umetničkim društvima i srodnim udruženjima.

IMG_8057

Dr Anton Andonov, rođen 1975. godine u gradu Jambol,završio je Državnu koreografsku školu u Sofiji i Akademiju muzičke, plesne i likovne umetnosti (AMTII) u Plovdivu na odseku Koreografija. Od 1995. radi u državnom Ansamblu Trakija kao profesionalni igrač, balet majstor i koreograf. Od 2000. godine je profesor na katedri za koreografiju na Akademiji u Plovdivu, a od 2011. njen rukovodilac. Od 2010. je i koreograf u Ansamblu Sunčev breg. Predsednik je i član žirija na mnogim međunarodnim i domaćim takmičenjima. Autor je mnogih radova i publikacija o koreografiji i bugarskoj narodnoj igri.