ZAVRŠEN I FESTIVAL MLADIH TALENATA

Fondacija za mlade talente grada Beograda u partnerstvu s Institutom za umetničku igru organizovala je prvi Festival mladih talenata na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu 8. i 9. decembra.

U okviru programa su se predstavli mladi talenti Fondacije kao i studenti Instituta za umetničku igru. Prve večeri festivala je predstavljena koreografija Nikole Pavlovića koju su izveli Jovana Grujić studentkinja I godine i Nikola Pavlović, student III godine Instituta. Druge večeri festivala izvedena je koreografija “Baroko” prof. Aleksandra Ilića sa Intituta za umetničku igru u izvođenju stipendista Fondacije za mlade talente kao i koreografija “Aliza” izraelskog koreografa Ido Gidrona, gostujućeg profesora Instituta, koju su pripremile saradnice u nastavi Katarina Bućić i Mila Stijak a izvele studentkinje:  Anđelija Jovanović, Tijana Koprivica, Jovana Grujić, Katarina Bućić, Bisera Dimčeva i Elise Ferson.

Grad Beograd je osnovao Fondaciju za mlade talente grada Beograda, kao neprofitnu organizaciju s ciljem pružanja pomoći talentovanim učenicima, studentima i osobama koje se istču u naučnom i stvaralačkom radu.

Foto © Luka Stojković & Matija Jevtić

Više fotografija pogledajte OVDE.