PROSLAVA SVETSKOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom Svetskog dana osoba s invaliditetom, Hendi Centar Koloseum pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovao je 3. decembra 2018. godine Centralnu  proslavu u Sava Centru.

Svoju podršku osobama sa invaliditetom dali su studenti Instituta za umetničku igru izvodeći dve koreografije:  Duh Ruže, koreografa Nikole Pavlovića, studenta III godine Instituta za umetničku igru i Aliza (deo iz predstave) koreografa Ido Gidrona (Izrael), gostujućeg profesora Instituta za umetničku igru.

Duh ruže 

Koreograf: Nikola Pavlović

Izvode: Nikola Pavlović i Anđelija Jovanović, studenti treće godine Instituta za umetničku igru, na muziku Hektora Berlioza Spectre de la rose.

Aliza

Koreograf: Ido Gidron (Izrael)

Repetitori: Katarina Bućić, Mila Stijak

Izvode Studenti Instituta za umetničku igru: Anđelija Jovanović, Tijana Koprivica, Katarina Bućić, Katarina Ilijašević, Katarina Stojković, Jovana Grujić, Nina Pantović, Bisera Dimčeva, Elise Ferson

U okviru programa, pored eminentnih umetnika iz sveta muzike i glume, učestvovale su i  osobe s invaliditetom, jer je cilj ove tradicionalne manifestacije  da se kroz program stavi akcenat na talente i sposobnosti osoba s invaliditetom.