SVETSKI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom Svetskog dana osoba s invaliditetom, Hendi Centar Koloseum pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja organizovaće 3. decembra 2018. s početkom u 19 časova Centralnu  proslavu u Sava Centru.

Tom prilikom biće upriličen bogat kulturno umetnički program, u kojem će pored eminentnih umetnika iz sveta muzike i glume učestvovati i same osobe s invaliditetom. Cilj tradicionalne manifestacije jeste da se kroz program stavi akcenat na talente i sposobnosti osoba s invaliditetom.

Ovoj proslavi prisustvovaće veliki broj osoba s invaliditetom  i njihovi prijatelji  koji rade na promovisanju i integraciji osoba sa invaliditetom u sve sfere drustva, predstavnici  NVO sektora, novinari, predstavnici lokalne samouprave.

U okviru programa će se predstaviti studenti Instituta za umetničku igru koreografijama Duh Ruže, koreografa Nikole Pavlovića, studenta III godine Instituta za umetničku igru i Aliza (deo iz predstave) koreografa Ido Gidrona (Izrael), gostujućeg profesora Instituta za umetničku igru.

Duh ruže 

Koreograf: Nikola Pavlović

Izvode: Nikola Pavlović i Anđelija Jovanović, studenti treće godine Instituta za umetničku igru, na muziku Hektora Berlioza Spectre de la rose.

Duh ruže – video link

Aliza

Koreograf: Ido Gidron (Izrael)

Repetitori: Katarina Bućić, Mila Stijak

Izvode Studenti Instituta za umetničku igru: Anđelija Jovanović, Tijana Koprivica, Katarina Bućić, Katarina Ilijašević, Katarina Stojković, Jovana Grujić, Nina Pantović, Bisera Dimčeva, Elise Ferson

Aliza trailer

Foto Božidar Čolaković.