Lucia Marote Trejos od 26. novembra

U Institutu za umetničku igru od 26. novembra do 21. decembra prvi put gostovaće koreografkinja i predavač iz Španije Lusija Marote Trejos.

Časovi savremene igre Lusija Marote Trejos su zasnovani na tehnici Flying Low koju je razvio David Zambrano. Pri izvođenju ove tehnike izvođači se neprekidno kreću ka zemlji i od zemlje. Njen rad podrazumeva kompleksno promišljanje koje se odnosi na: rad sa energijom, na prisustvo celog tela, odnos sa drugima i prostorom, stanje budnosti i otvorenosti, na projekcije čitavog tela, na brzinu, reflekse, i muzikalnost. Kroz svoj rad Lusija pronalazi praktične i organske načine za kretanje koji se odražavaju kroz samo uživanje u plesu i građenje scensko izvođačkog prostora. Takođe, kroz neke alate iz  Passing Through tehnika, izvođači stvaraju slobodu izraza i deluju individualno, ali i zajednički kao grupa ćelija koje, iako samostalne, moraju delovati zajedno.

Juan Carlos Toledo Descalzinha 2018 copia

Lusija Marote Trejos (Costa Rica, 1980) svoju igračku karijeru započinje u Kostariki, nakon čega nastavlja da predaje savremeni ples na Roial Professional Dance Conservatori u Madridu. Njen rad je baziran na istraživanjima koje započeo David Zambrano, sa kojim je ostavrila saradnju relizujući nekoliko njegovih radionica u Madridu. U 2014. i 2016. godini učestvuje u jednonedeljnim intenzivnim radionicama Ek-in sa Davidom Zambranom. Lucia razvija svoj rad kao plesač, koreograf i nastavnik u Madridu.

Gostovanje Lusije Marote Trejos pomogao je Institut Servantes u Beogradu.

index