OTVORENA VRATA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

Pozivamo Vas na program Otvorenih vrata Instituta za umetničku igru koji će se održati u subotu 20.10.2018. godine, s početkom u 14.00 časova u Institutu za umetničku igru, ulica Bulevar vojvode Mišića 43. Beograd.

Program otvorenih vrata je namenjen svim zainteresovanima koji će imati priliku da se upoznaju sa programom rada Instituta, upoznaju profesore, vežbaju i druže se sa studentima.

Otvorena vrata su besplatna za sve zainteresovane.

Program Klasičnog baleta će voditi Bahram Maripovič Juldašev, balet majstor, pedagog na Odseku klasičan balet u akademskoj 2018/19. godini u Institutu za umetničku igru. Klasičan balet počinje u 14.00 h u baletskoj Sali 307.

Program Savremene igre će voditi Urša Rupnik (Slovenija) gostujući pedagog na Odseku savremena igra u akademskoj 2018/19. u Institutu za umetničku igru. Savremena igra počinje u 14.00 h u baletskoj sali 214.

Prijave za otvorena vrata se vrše putem mail-a: jovana.radovanovic@iui.rs

Prijava treba da sadrži:

  1. Klass za koji se opredeljujete (klasičan balet ili savremena igra)
  2. Ime i prezime
  3. Datum rođenja
  4. Škola ili fakultet koji pohađate
  5. Kontakt telefon

Bahram Maripovič Juldašev, balet majstor, pedagog na Odseku klasičan balet u akademskoj 2018/19. godini u Institutu za umetničku igru. Rođen u Taškentu, školovao se u koreografskoj umetničkoj školi u rodnom gradu. Školovanje je nastavio u Moskvi u Ruskoj Akademiji klasične igre – školi Boljšoj teatra, i na Konzervatorijumu N. A. Rimski Korsakov u Petrovgradu. Nakon specijalizacije na Fakultetu za koreografiju dobio je zvanje balet majstora. Impozantnu solističku karijeru ostvarivao je igranjem glavnih rola klasičnog i neoklasičnog baleta u takoreći svim u svetu poznatim teatrima, kao što su: Pozorište u Varšavi, Istanbulu, Taškentu, Petrovgradu, i na brojnim gostovanjima (Južna Amerika, Grčka, Holandija, Engleska, Škotska, Irska…). Kao pedagog i balet majstor radio je u Antverpenu, Novom Sadu, Beču i Beogradu. Na Konzervatorijumu u Bratislavi je profesor igre po pozivu. U Narodnom pozorištu u Beogradu delovao je kao gostujući pedagog baleta i balet majstor od 2002. do 2004. godine.

Urša Rupnik (Slovenija) pedagog na Odseku savremena u akademskoj 2018/19. u Institutu za umetničku igru. Diplomirala je Savremenu igru i koreografiju i Studije kulture. Sarađivala je sa Rosanom Hribar, Gregor Luštekom, Matjaž Faričem, Mašom Kagao Knez i drugima. Kao član Baletskog ansambla Benko – Jamnikar – Križič – Rupnik ostvaruje veliki broj plesnih projekata. U saradnji s Lizom Šimenc ostvarila projekat Meduza (Medusa), koji je predstavljen publici u Beogradu, Berlinu, Ljubljani i Tubingenu. Tokom poslednjih godina asistira američkom plesaču, koreografu i pedagogu Džo Alegadu (Joe Alegado), od 2011. godine sarađuje s Vienna International Dance Festival ImPuls Tanz a kao plesač bila je angažovana u okviru plesne kompanije Jolegado Dance Company. U svojoj praksi koristi Alegado jezik pokreta (Alegado Movement Language), koji karakteriše upotreba ruku kao inspiracije i inicijatora jezika pokreta koji istražuje povezivanje s unutrašnjom energijom tela i projekcijom energije ka spolja. Umetnički je direktor Studio of Free Dance Style’s Company  u Ljubljani. Kao koreograf i predavač, sarađuje sa Univerzitetom u Ljubljani – Fakultetom za obrazovanje, Konzervatorijumom za muziku i balet Ljubljana, Fakultetom za balet i Alma Mater Europaea – Akademijom za ples Ljubljana.

Za sva dodatna pitanja i informacije pozovite referenta studentske službe Jovanu Radovanović 011/4140-424.