Mocartov Don Đovani premijerno u Kombank dvorani 28. i 29. jula

Umetnički dvojac A&A,  doc. Aleksandar Nikolić (reditelj) i prof. Aleksandar Ilić (koreograf) postaviće novu verziju opere Don Đovani koja će premijerno biti izvedena 28. jula u Kombank dvorani u saradnji s muzičkom asocijacijom GIPAC sa početkom u 21.00 časova.

Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Stanislav Binički dirigovaće maestro Gregori Bukalter iz Metropoliten opere iz Njujorka.

Reditelj Aleksandar Nikolić i koreograf Aleksandar Ilić su istim naslovom s nemerljivim uspehom izveli su ovu operu u saradnji sa solistima i ansamblom opere i orkestra Narodnog pozorišta u Sarajevu 2016. godine, koji je bio događaj sezone, a autori za beogradsku publiku pripremaju nešto još duhovitije, još elegantnije i neočekivanije.

Aleksandar Nikolić kaže da su priče o Don Đovaniju kao velikom zavodniku šuplje. Nas ne interesuje mladi avanturista, nas prvenstveno interesuju licemeri i malograđani koji se lepe za njega želeći da osete malo uzbuđenja. Očajnički ga progone da bi osetili malo Đovanijevog La dolce vita, ali postaju okrutni kada ih suoči sa njima samima. Nikolićev – Ilićev Đovani je opera-triler, brz, kratak, uzbudljiv, nabijen strastima, a zapakovan u glamur starog Holivuda!

U podeli su prvakinja opere Narodnog pozorišta primadona Jasmina Trumbetaš Petrović, Dragoljub Bajić, Stevan Karanac, Miroslav Markovski, Marko Pantelić, Vladimir Andrić, Vanže Žang, Žang Žang, Juksjuan Či, Minjon Hao.