IUI NA 8. ŠIBENSKOM PLESNOM FESTIVALU

U okviru 8. Šibenskog plesnog festivala/Sibenik Dance festival koji se održava od 23. do 28. jula ove godine u Šibeniku (Hrvatska) 26. jula predstaviće se studenti IUI Transition Dance Company i prve godine Master studija Vladimir Čubrilo, Mila Stijak, Katarina Bućić i Ana Obradović u koreografiji I II III x IV Dagmar Dachauer.

Koreografija I II III x IV je premijerno izvedena u okviru projekta SHOWCASE 11. marta ove godine na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu.

Koreograf o svom delu kaže: Suprotno statusu koji se urezao u kolektivno pamćenje društvenog plesa kao ekstatičnog blaženstva, ova interpretacija otkriva usamljene i krhe aspekte Nacionalne himne – Bečkog valcera.

Tokom festivalskog programa biće izvedene i koreografije Prof. Aleksndra Ilića: Sabalazan u dolini Sv. Florijana (režija Doc. Aleksandar Nikolić), Četiri pesme za Tađa i 1924.

Najava ŠIBENIKIN.

Gostovanje igrača i studenata Instituta za umetničku igru podržano je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.