BRILJANTIN

Mjuzikl Briljantin premijerno je izveden prvi put 22. juna u Cankarjevom domu u Ljubljani, u režiji Juga Radivojevića i koreografiji Milice Cerović studenta druge godine Master studija odsek koreografija.

Mjuzikl Briljantin prvi put izveden je pre 46 godina na Brodveju a ove godine slavi 40 godina od filma. Mjuzikl po tekstu Jim Jacobsa i Warrena Casey-a, nastao je u produkciji firme Prospot, koja već iza sebe ima niz uspešnih projekata kao što je mjuzikl Mama Mia koji je sa velikim uspehom pored Ljubljane izveden u Zagrebu i Beogradu. Briljantin je priča o srednjoškolcima pedesetih godina različitih socijalnih statusa koji se zaljubljuju, vode velike i važne adolescentne brige i koji sazrevaju kroz ljubav i prijateljstvo.

Scenografija Aleksandar Denić; kostim Tanja Radišić.

Premijera mjuzikla dobila je desetominutne stajaće ovacije kao i odlične kritike kako stručne tako i široke javnosti. Ansambl predstave koji čine uglavnom mladi glumci, pevači i igrači odabran je na audicijama od 450 kandidata a njihov talenat, rad i požrtvovanje doveli su do velikog uspeha. Glavne uloge tumače Saša Lešnjak i Luka Markus Štajer a pored njih u predstavi ucestvuju i velikani slovenačkog glumišta; Alenka Tetičković, Gojmir Lešnjak-Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič i drugi.

Više fotografija: https://www.briljantina-muzikal.si/fotogalerija/