JAVNI GAGA ČAS

Na Velikoj sceni ustanove kulture UK Vuk danas, 17. juna, održan je javni GaGa čas koji je vodio izraelski koreograf Ido Gidron, kome je između ostalog prisustvovala Nj. E. Ambasador Izraela Alona Fišer-Kam.

Gaga tehnika je pokret koji je Ohad Naharin razvio tokom mnogo godina vežbi i koju primenjuju u svakodnevnoj praksi i vežbanju članovi kompanije Batševa, koji sada takođe širom sveta uče ovu tehniku druge igrače i drže treninge zainteresovanima. Gaga je postala pokret širom sveta, jer je ova tehnika otvorena prema javnosti i može da je primenjuje bilo ko bez prethodnog iskustva. Gaga tehnika potiče iz verovanja u isceljenje, dinamiku i moć stalne promene kroz pokret.

Gaga je novi način sticanja znanja i samosvesti kroz telo. Gaga daje okvir za otkrivanje i jačanje tela, dodaje fleksibilnost, izdržljivost i agilnost dok osvetljava čula i maštu. Gaga podiže svest o fizičkim slabostima, budi obamrle delove, izlaže fizičke fiksacije, i nudi načine za njihovo otklanjanje. Rad ovom tehnikom poboljšava instinktivno kretanje i povezivanje svesnih i nesvesnih pokreta, a to dovodi do iskustva slobode i zadovoljstva na jednostavan način, u prijatnom prostoru, u udobnoj odeći, u pratnji muzike, povezujući svaku osobu sa sobom i drugima.

Današnjem času, koji je bio zagrevanje pred premijeru Aliza, koja će biti izvedena na istoj sceni 24. juna s početkom u 20.00 časova, prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti, novinara i igrača iz Beograda i Srbije. Nakon Gaga časa usledila je projekcija filma Mr. GaGa Ohada Naharina koju je omogućila Ambasada Izraela u Srbiji. Sledeća projekcija filma biće organizovana u okviru četvrtog po redu Summer Dance Campa Vranje 2018. koji se održava od 1. do 10. jula u Vranju.

Logo_Embassy of Israel in Belgrade